August 10, 2017 ibumenyusu berkerjaya

MENYUSU : Bekerja bukanlah alasan untuk tidak memberikan susu ibu

Situasi 1 Kesian saya.. Bukannya saya tak nak memberikan susu ibu sepenuhnya kepada anak saya, tetapi saya bekerja dan tak cukup masa untuk pam dan lain-lain. Macam mana saya nak makan tengahari kalau kena pam? Macam mana pula dengan kawan-kawan sekerja saya? Mesti mereka kecil hati kalau saya tak makan tengahari dengan mereka.. Situasi 2 […]

Read more
July 30, 2017

Keibubapaan : Tips Berkunjung ke Baby Expo

Apa khabar semua? semua sihat? Hehe Hari ni saya nak share tips khas untuk mommies or mom to be yang suka berkunjung ke Expo Bayi. Korang semua kalau pegi tempat-tempat macam ni, and bawa anak atau anak-anak, korang akan guna stroller atau ada alternative lain? (abaikan jawapan tinggalkan anak di rumah ye.. 😉 tu bukan penyelesaian. )  * […]

Read more