fbpx

MENYUSU : 6 tips Berjaya Menyusu Untuk Ibu-Ibu yang Bekerja

Nak berjaya menyusukan si kecil dengan susu ibu sepenuhnya? Kalau mommy tu bukan bekerja, suri rumah mungkin mudah sedikit compare ibu bekerja ni. Betul tak? Nak Nini share tips berjaya menyusu untuk ibu-ibu yang bekerja tak? Sebagai seorang ibu/mak/ummi yang berkerjaya, agak sukar sedikit kalau nak menjayakan impian kita memberikan susu ibu sepenuhnya. Walaubagaimanapun, sukar […]

Menyusu : Tidak Semudah ABC

Breastfeeding? Menyusu? Tidaklah semudah ABC tu ye mommy. Dalam bahasa orang putihnya ” breastfeeding isn’t always easy”. Kenapa tidak mudah tu? “Eh, bukan ke menyusukan anak tu semulajadi. Its natural la.. diorang ni boleh je susukan anak diorang. Nak dengan tak nak je.” Yes, saya setuju, breastfeeding tu semulajadi. Walaubagaimanapun,haaaaaaa……  breastfeeding anak kita tu tidak la secara semulajadi terus pandai atau secara semulajadi terus mudah je. […]